Posts Terkini

Wednesday, March 02, 2011

Satu Institusi Bakal Di Tutup Di KHTP.

Ini cerita terbaru & sensasi dari KTPC... ELC International School nak ditutup pada April 2011.

Masa aku dok lepak2 kat Kopitiam di Kulim Hi-Tech, terdengar sembangan :

“Currently incurring losses and no support from KTPC (President) or even State. With this closure, no way an International School can be built in Kedah. Because the only suitable place where the most expatriate are working is in KHTP. If International School cannot survive in KTPC, definately a no go for Kedah State. President is making hundreds of promises to help but never come up with ideas, initaitives or even assistance”.

Presiden KTPC ni cakap2 je. Mana lah dia ada idea…??? Tak pernah guna otak pun.

This updated news is only shared between Hj Sobri and Hj Patrick (soon to retire), meeting with ELC on last Wednesday. This news is only between HJ and patrick only. No one else knows about this”.

Org yg dok sembang ni nampak hebat2 belaka. Betoi ka apa yg depa sembang ni...?

Sejarahnya, masa dulu Datuk Shukri pulun habis nak bawa masuk International School dan akhirnya ELC berjaya dibawa masuk. Tetapi la ni dah tak dapat sokongan dari pengurusan KTPC (Hj Sobri) dan ni yg sedihnya, sebab utk menarik pelaburan, kehadiran sebuah International School adalah penting lebih2 lagi menarik pelabur antarabangsa yang ratanya berkeluarga (expatriate).

Ni la akibat dia kalau terlalu banyak berpolitik di pejabat hinggakan terlupa tanggung jawab sebagai pengurusan KTPC di mata dunia.

3 comments:

Anonymous said...

Apa nak jadi KHTP ni? Satu-satu dok tutup kedai. Tapi cerita ni mestila tak ada orang PAS nak hebahkan. Apa dah jadi dengan Ahli Lembaga Pengarah KTPC. Takkan tak ada langkah untuk menarik balik keputusan ELC ni? Pengerusi YB Datuk Amiruddin pula apa komen anda? Tuan Haji Sobri mungkin akan kata 'saya pun tak tau' nak ikut stail tok wan menakan dia (Ust Azizan). Dengaq kata duit zakat yang dibayar ke YIKED tu RM2.3 juta adalah sebab Yusrain Zakri ada disitu. Ooii Tn HJ, YIKED tu tak diiktiraf oleh LHDN untuk bayar zakat, apasal pi bayar jugak? Ini SPRM boleh siasat jugak. Pi la tanya accounts KTPC tu selain dari Hj Awang, semuanya profesional dan akan bagi laporan seperti yang dipinta dengan penuh kerjasama (Pengurus Puan Husniyah nama dia, harap SPRM pi la check cepat-cepat). Lagi cepat lagi bagus

Anonymous said...

Nilah akibat letak orang yang tak kompeten dan baghal, yg hanya reti soal berapa inci rumput patut dipotong, tangkap gambaq tandas (siap ada piawaian berapa darjah kedudukan pintu tandas patut ditutup...hahaha lawak), kira berapa batang pokok kelapa sawit kt kgcr dan banyak lagi perkara yg hanya layak dibuat oleh tukang kebun sahaja. Tapi herannya dia cukup bangga laksanakannya. Sayangnya perkara penting yang org terdahulu usahakan seperti Internationl School ini dianggap remeh dan menyusahkan oleh Tn Haji kita ni....dengak cerita boleh dia tanya kt pegawai yg in charge "Depa nak apa jumpa saya?"Tak heranlah puak2 ni hanya pandai memusnah dan menghancurkan apa yang telah begitu baik dibina selama ini...Pada penyokong totok puak2 ni..pikir-pikirkanlah..Ini bukan auta tapi FAKTA!!!

Anonymous said...

yeah

take beer

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Anda mencari PEKRJAAN.....?

back to top