Posts Terkini

Monday, March 28, 2011

Program JJMALN-KHTP Bermula.

Tanggal 4 April 2011 akan bermulalah program pertama Jalan-Jalan Makan Angin Luar Negara KHTP (JJMALN-KHTP). Maka akan ramai la membuat cadang program dan projek serta membodek THAMS utk turut serta. Program pertama yg aku nak buka adalah:


Hannover Messe 2011  Trade Fairs And Exhibitions
Date :  4 – 8 April 2011
Location :  Hermesallee, Hannover, German

Particulars
RM
Pay To
Fees Deutsche Messe
102,000.00
Edaran Anfas/Kenneth
FMM/Booth Design
80,000.00
FMM/Kwai Kaun
Lodging
36,000.00
Omega Travel Agent
Flight
67,000.00
Omega Travel Agent
TOTAL
285,000.00
FUND from Federal

Dikabarkan org KTHP yg akan pi dlm rombongan ni adalah  Tuan Haji Anuar Mohd Safar (THAMS), Ahmad Shiraz Kamaruddin dan Tuan Haji Ahmad Zaidi Md Zain (AZMZ aka Musang Berjanggut). Aku kesian tengok Alfa tak dapat pi kali ni. Muka sebek sampai ke lantai. Buah hati pi sorang… silap2 ada yg tunggu di German paaa… THAMS kena menagmok dek bini...

THAMS & AZMZ Pasangan Bahagia

THAMS and the gang tak akan lepas peluang punya kalau bab berjalan ni. Aku sendiri tak tau apa yg depa buat kat sana.

Sepanjang puak2 ni JJMALN tahun lepas, tak dak satu pun pelaburan yg depa bawak mai kat KHTP. Duit habis berjuta tapi pelaburan 0.

2010 Travel Sumarry
RM
Biotechnica Germany 2010
224,506.00
BIIA, Australia, 2010
8,046.00
Paris Maritima 2010
106,666.00
MEMEX, Abu Dhabi 2010
60,334.00
Pameran CES, Nevada, USA
206,000.00
TOTAL
605,552.00
Sekadar yg aku mampu korek.

Aku harap2 Kerajaan Pusat STOP FUND kat KHTP ni. Buat perabis RM saja. RM285,000.00 tu boleh buat benda lain lagi utk faedah RAKYAT. Harap kerajaan Negeri PAS Kedah langsung tak mau ambil peduli pasai KHTP ni.

Nilai RM285,000.00 ni tak termasuk claim yg depa nak buat nanti pada KHTP. Mana la tau kot2 ada yg akan ikut sama last minit nanti. 


MEMO

Ref no    :  IDR/ASK/MEMEX/01
Date       :   14rd October 2010
From       :  Annuar Mohd Saffar,
                Vice President (Industrial Development and Research)

To           :  Tuan Haji Muhamad Sobri Osman,
                 President

Copy to  :  Tuan Haji Awang Hashim, VP (F & A)
                 Puan Norizan Dollah, Manager (HR)

APPROVAL FOR ATTENDING
-       MIDDLE EAST MANUFACTURING EXHIBITION (MEMEX), ABU DHABI
-       FROM 26TH NOVEMBER – 2ND DECEMBER 2010
_____________________________________________________

I refer to the abovementioned subject.

I seek your approval to participate the following exhibition to be held in Abu Dhabi Exhibition Centre, Abu Dhabi, UAE.

Attendance at these events have been budgeted under InnoBiz 2010 (Chargecode: KTPC/PVED/InnoBiz/2010/6.4.), of which an amount of RM 200,000 has been allocated.

KTPC have selected two vendor companies to participate in this exhibition. Each companies will be represented by two person. KTPC will also have its own booth where we will be promoting product and services from CREST and METEX.

Due to that I would like to recommend Haji Ahmad Zaidi of CREST and En. Hajmi Husin of METEX to be our representative.

Details of the anticipated expenses and allowances are:
Item
Cost (RM)
1
Booth, Insurance and Catalog Entry
·         US3,815 x 2 companies = US7,630

24,416
2
Return Flight Tickets & Accomodation
·         RM 4,548 x 6 pax

27,288
3
Travel Insurance
·         RM65 x 6
390
4
Transportation, Excess Bagage & Miscellaneous
3000
5
Contingency
3,000
6
Allowance
·         US50 x 7 days x 2 pax

2,240

TOTAL (estimated)
60,334

Please refer to attachment for details.

Thank you.

Regards,

ANNUAR BIN MOHD SAFFAR

*Note:
Currency Exchange Rate
USD 1 = RM 3.20



MEMO

Ref no              :    IDR/ASK/MEMEX/02
Date                 :     14rd October 2010
From     :  Annuar Mohd Saffar,Vice President (Industrial Development and Research)

To                      :  Encik Awang Bin Hashim,
                             VP, Admin and Finance

Copy to  :  Tuan Haji Muhamad Sobri Osman, President
                   Puan Norizan Dollah, Manager (HR)

MEAL AND HOTEL ALLOWANCES FOR TRIP TO ABU DHABI
-       MIDDLE EAST MANUFACTURING EXHIBITION (MEMEX)
-       FROM 26TH NOVEMBER – 2ND DECEMBER 2010
____________________________________________________

I refer to the abovementioned subject.

I wish to request an advance amounting to RM 8,240  to cover daily allowance, transportation and contingency for two of our staff participating in this exhibition.  Details of the anticipated expenses and allowances are:

HAJI AHMAD ZAIDI MD ZAIN
No
Item
Cost (RM)
1
Allowance
US50 x 7 days (Currency Exchange Rate USD 1 = RM 3.20)
1,120
2
Transportation, Excess Bagage & Miscellaneous
3000
3
Contingency
3,000

TOTAL
7,120

EN MOHD NAJMI HUSIN
No
Item
Cost (RM)
1
Allowance
US50 x 7 days
1120

TOTAL
1,120

Thank you.

Regards,

ANNUAR BIN MOHD SAFFAR


MEMO Claim Trip ke MIDDLE EAST MANUFACTURING EXHIBITION (MEMEX), ABU DHABI. RM60,334.00 dah habis, KHTP pelaburan sampai la elek pocik... 
Buat promosi jadah apa...

14 comments:

Anonymous said...

NOR HABIBAH BINTI LEBAI ISA DG48 SMK TUNKU ANUM TUNKU ABDUL RAHMAN 630318-02-5002
Ni info bini THAMS, dulu satu sekolah jugak dgn dia Mat Jewa (junior setahun). Hampa kalau nak repot boleh direct terus kat bini dia. Nama sekolah pun ada. Bukan susah pun, semua info ni ada dlm Internet. Dulu pun disyaki THAMS ni syok jugak kat Shaliza KTMSB. Aku tau la pasai aku banyak kawan di KTM tu. Selalu dok balik lewat mlm dulu2 ni. Bagi naik pangkat la kat Shaliza ni mcm la org semua tak tau. Hampa boleh cerita kat Kak Bibah usah gusar, nanti abg Nuar tak dt balik rumah kat Jitra pulak, penyapu dok tunggu dia ha ha haaa

Anonymous said...

aisey p jalan2 pun mau kecoh ka

p.s: kat luar negeri nnt boleh la shopping jam tangan omega pastu bg kat abg nuat

Anonymous said...

itu ANUwat mana pakai itu petaling stlet punya omega maaaaa.semua mau blended punya ooooooo.luar negeli punya.kasi chance la depa mau p jalan2 maaaaaa.apa susah2 mau cari bisnes.makin angin lg syok wooooo.free maaaa pakai company money.haiya itu hamPAS punya olang aaaa smua pandai speaking london maaaa.apa mau lisau

Anonymous said...

Kerajaan Negeri hentam BN kata rasuah, tapi bila nak geran, guna juga duit Federal Govt. Awat kali ni hampa tinggai Tn Hj Awang ni? Kesian kat dia, bagi la dia, kat ofs tu bukan dia tau buat keja pun. Yang dia tau la ni bagi kat abg Jalee kita jadi Purchasing Manager, tahniah kerana hang pandai jekk depa ni sampai bagi naik pangkat jadi Manager dah. Syukur, bukan senang nak dapat, orang lain macam KaK Zan pun, sikit punya ada Degree Bachelor in Management pun Hj Awang & Manager HR tak kasi apa apa pun. Bodek jangan tak bodek puak2 ni, jek sikit saja dah up gaji

Anonymous said...

HR should play their rule, that a good suggestion

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

NI salah satu email Awang Hashim yg tera cakap English

Rule=Role, tapi yang mahai tu ialah sent from my blackberry bukannya from my typewriter

Anonymous said...

Bro, ni ada lagi satu email lawak dari Awang ni:

From: Awang Bin Hashim
Sent: Thu 10/21/2010 1:52 PM
To: Nor Salman
Cc: 'Ahmad Mokhtar Azizan'; zarina@ktmsb.com.my; Annuar Mohd Saffar
Subject: FW: Digital Village Building Ownership

Noted:
Pls add on this matter, I give you one week to settle this problem, you can get info from JKR headquarter or wisma Negeri, who is that desk officer for kedah state asets.
Hj Awang
Head if Finance/Amin
21/10/2010

Hang baca la Head if Finance/Amin tu
sepatutnya Head of Finance/Admin, tu pun nak jadi VP KTPC, lawak-lawak depa ni, bagi arahan pun dasyat: I give u 1 week to settle, wooo garangnya

Anonymous said...

kiter bakor jer KTPC tu: HKLBR

Anonymous said...

kalu mcm ni tokay BABI pun bengkrap, tiap2 bulaan nak jalan, konon atas dasar cari bisnes, habuk pun tarak, saja cari alasan nak pi oversea, buat skandal kot, jauh-jauh org tak nampak & boleh record, bukan mcm brother Anwar Ibrahim kita, semua buat di KL, Damansara la, Tivoli la, Annuar KHTP ni memang ada class semua pi buat kat oversea apa-apa pun.

PS: Aku dok agak dia ni memang pi dok monitor akaun bank dia yg mungkin ada kat Swiss kot, sure RM1 juta lebih dah. Kita org KTPC ni patut berbangga kerna ada staff yg dah jadi jutawan walau pun takat makan gaji saja

Anonymous said...

Besar la harapan aku agar Det Kalig & geng dapat pick up point ni dan terjah YB Amiruddin kat Sidang DUN nanti, dan kalau tanya soalan tu biarlah tepat dan tajam, jangan tanya soalan yang open ended atau terbuka. Tenyeh betoi-betoi geng yang perabih duit kerajaan ni. DAP pun jangan dok kata Kerajaan Persekutuan tak betoi, sedangkan PAS d Kedah pun dok perabih taxpayers money jugak

Anonymous said...

KTPC diberitakan akan menubuhkan satu lagi jabatan iaitu Tourism Division, diterajui oleh THAMS sbg Menteri Pelancongan KHTP, PT dan dianggotai oleh semua golongan pembodek THMSO dlm KTPC dalam masa terdekat.

Satu lagi perkara yg perlu anda tahu ialah Alfa ni mak dia bekas guru English THAMS, Cikgu Salasiah kalau tak silap ingatan aku la, dok di Taman Maktab, Kilang Lama

Dengaq kata DKS juga ada menyimpan dokumen yg membuktikan ASA ni dulu pi KL dok jumpa abg Li, buat projek dalam bilik jer (kisah ni lama dah tapi masih panas sebab belum siar lagi)

DKS said...

Sabaq... kita tembak pelan2...

Anonymous said...

Betoi DKS tembak pelan2, jangan tembak macam Anwar Ibrahim 2 kali dalam 20 minit, biaq depa ni dok sentiasa update tengok blog ni, banyak lagi hits DKS, popular di KTPC, menjadi bualan setiap staff KTPC. Lagi pun depa keja dah kurang pun. Sekurang-kurangnya ada jugak bahan nak sembang sambil hisap rokok kat coffee corner kat belakang ofis. Kesian kat depa DKS

Anonymous said...

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-*****i HARUS BERTAUBAT

Anonymous said...

nasib hang la alfa, tak pa singapore pun ok jugak, kira pi oversea jugak tu, walau pun pi ngan bas, jgn marahhh

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Anda mencari PEKRJAAN.....?

back to top