Posts Terkini

Saturday, March 05, 2011

Hannover Fair German Trip Makan Angin...?

Makin banyak aku dok mengemas… makin banyak benda pelik2 yg aku jumpa. Msg yg aku dapat ni hangpa nilai la sendiri apa org2 KHTP ni buat.

Mungkin cempera dok memerintah dan dok pikiaq PRU13 depa akan hancur, elok la perabis apa yg patut. Makan angin la syok. Macam Ustat Zizan dok kata… “buat  la apa yg patut, lepas ni sapa pegang Kedah dia tanggung laaa…”.

Email ni mai drp potential investor KHTP kpd staff KTPC masa HAJI Anuar Safar pi trip Hannover Messe, German pada April 2010:


-----Original Message-----
From: Christoph Peper [mailto:xxxxx@xxxx.net]
Sent: Sunday, April 25, 2010 3:09 PM
To: XXXXXX

Subject: Hannover Industrial Fair 2010

Hi XXXXXXX,

I was on Hannover Industrial Fair and passed by KHTP's booth. Except a few brochures it was empty. Didn't you send anyone?

Hope you are doing well and
best regards
Christoph


Awat ke teruk sangat ni... KHTP punya booth KOSONG... Malunya... Bawak nama Malaysia ke Pameran Antarabangsa tapi BOOTH KOSONG...  Apa nak jadi la dgn KHTP ni. Ini yg kita tau, entah2 pameran kat lain pun jadi lagu ni paaa...?

Dlm kes ni kena tanya Shiraz sebab depa dok bisik kata dia pi; cuma 3 wakil company saja yg tak pi. Pameran tu international, peserta dari seluruh dunia mengambil bahagian. KTPC sampai lambat ke Hannover tu, so depa tak cancel sebab nak pi jugak oversea walaupun masa tu ada kejadian gunung berapi melatu di Iceland.

Hangpa tau dak... cost booth tu KTPC share bayar dgn FMM guna geran Kerajaan Pusat. Lingkup la duit RAKYAT lagu ni... Kerajaan Malaysia bagi geran suruh cari pelaburan memajukan pendapatan ekonomi negara. Tapi puak2 PAS ni ambil geran memuaskan nafsu sendiri dan kroni. Ini baru GLC Kedah di bawah pantauan Kerajaan Pusat, entahlah apa yg berlaku dgn GLC yg milik penuh Kerajaan PAS Kedah.

Aku dengar juga, tahun ni punya Pameran Hannover depa dah plan nak pi. Aku nak bisik sikit...jgn la dok habaq kat org lain... ”conggak2 bodo aku la... budget plan ke sana ada la lebihkurang RM285,000.00.” ”Syyyyyyssssssss..........senyap tau.....”.

3 comments:

Anonymous said...

Aku oun tak tau apa pasai depa ni suka pi German. Tiap-tiap tahun mesti pi punya, benda ni dah lama dah start dari 2005 AMS ni dah pi German confirm setiap tahun. Bayangkan tiap-tahun mesti pi German, apa sangat istimewa Hannover ni, tahun lepas bawak awek dia nama Alfa Sudinar Azudin. Siap dok tunjuk lagi dalam facebook dia, macam la Alfa ni sorang saja yang dok pi sana. Ada sapa yang boleh korek atau bagi cliu & info apa sebenaqnya tujuan depa ni?. Tentang kos tu biasala, hentam duit geran kerajaan pusat, selalunya kos tu memang macam DKS sebut adalah RM300k. Banyak tu. tahun lepas pi German dua kali dah. Tahun ni nak pi bulan 5 ni. Semua list yg nak pi dah siap dah, bab ni depa memang cukup cekap sebab ada balaci nama Ahmad Shiraz Kamarudin yang dok tolong AMS ni. Kalau hampa totok PAS dan Sanusi SetPol tak caya, sila jalankan siasatan

Anonymous said...

yeah

take beer

take beer

Anonymous said...

Wau!!!! THAMS ada aweks nama Alfa! Betoi ka nie atau khabar angin jer? Lu nie klentong kot? Dia kan dah ada bini dan anak tiga, takkan nak buat kerja yang tak elok nie? Tapi pasai apa ada banyak lelaki di KHTP tu apsal boleh bawak awek pulak pi makan angin? Kalau tak de angin masakan pokok bergoyang? Betul tak bro?

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Anda mencari PEKRJAAN.....?

back to top