Posts Terkini

Thursday, November 03, 2011

Lagi Kisah Skandal PAS Kedah.....?

Dlm kita membaca mengenai kisah Mat Sabu, ADUN Selinsing PAS di Kelantan, YB Exco PAS yg baru berkahwin lain, dan tak termasuk kisah MB Kedah, yg juga menambah cawangan, ada juga satu kisah yg melibatkan Timbalan Presiden PAS Kaw Sg Petani yg juga Presiden syarikat pengurusan taman teknologi yg tersohor di kawasan utara.

Sejak dulu lagi semasa bujang, beliau terkenal dgn panggilan ‘Payung’ di USM. Setelah beliau bekerja, tabiat Mat Romeo makin terserlah, walau pun menjadi ahli parti politik berteraskan agama, iaitu PAS. 

Walau pun beristeri, beliau masih berminat utk mencari pasangan, dan seperti biasa, kegemaran VVIP PAS apabila berskandal, syarat wajib ialah pasangan/girlfriend selalunya ‘bini orang’. 

Setakat ni, setelah menjawat jawatan Presiden, beliau telah Berjaya mendapat seorang kenalan dari KL, yg juga sekarang adalah Ketua Pegawai Kewangan salah sebuah universiti di Cyberjaya. 

Salah satu email yg berjaya di ciluk dari akaunnya berbunyi begini: 

Hj PAS: Do you like my hot chocolate? 
Mdm N: I like it very much, you are like the Sultan of Brunei in my heart 
Harap2 surat terbuka bini aku tu tak terkeluar....
Kita tak tau setakat mana perhubungan mereka ni, samada setakat bercinta secara ‘long-distance’ KL-Sg Petani, atau pun secara fizikal. 

Tetapi apabila mereka berada dlm satu Trade Mission di Eropah pada Jun 2010, mereka dilaporkan oleh rakan-rakan dari MIDA ‘seperti belangkas’. 

Juga pada 14 September 2010 (bulan puasa tahun lepas), Hj Sobri telah pergi ke KL dgn flight awal pagi dari Penang menggunakan kemudahan syarikat dgn tujuan (alasan) menghadiri mesyuarat bioTEKnologi tetapi sebenarnya utk bertemu Mdm N. Malah kereta Toyota Wish kepunyaan Mdm N juga datang menjemput Hj PAS di KLIA (plet no. WLH 2128). 

Kegiatan ni berjaya dihidu oleh suami Mdm N, dan Hj PAS ni telah diikuti oleh suami hingga ke pejabat beliau, dan terdapat laporan polis bahawa Hj PAS ni mengganggu isteri beliau. 

Apabila sahaja ada seminar & kursus yg dihadiri oleh Hj PAS ni di KL, maka akan ada juga kelibat Mdm N ni di sisi beliau. 

Tak cukup dgn seorang pasangan dari KL (long distance love affair), Hj PAS Timbalan Presiden Kawasan & Presiden Syarikat, juga menaruh minat dgn seorang Pengurus di syarikat beliau. Kerap beliau memanggil pengurus wanita ni yg sudah berkeluarga, ke pejabatnya, dan menyebabkan pengurus wanita ni berasa kurang selesa, hingga akhirnya meletakkan jawatan.

Apabila beliau menerima notis perletakan jawatan, beliau telah memanggil pengurus tersebut ke pejabatnya, dan akhirnya mengambil gambar pengurus tersebut melalui handphonenya, dan tanpa segan silu mengatakan ‘you are my girl’. Ni jelas menyerlahkan kegatalannya. Apabila pengurus tersebut bercuti dan gagal dihubungi kerana bercuti diluar negara, Hj PAS ni bersama Secretarynya telah cuba menjejaki Pengurus tersebut melalui sekolah anak beliau. Mungkin HJ PAS ni menjadi angau, maka cuba pergi ke sekolah anak beliau dgn harapan dapat melihat pengurus wanita tersebut mengambil anaknya pulang dari sekolah. Malah sebelum pengurus itu berhenti kerja, Hj PAS ni selalu menziarah cubicle pengurus tersebut dan menunjukkan beberapa aksi gatal yg memang amat ketara pada haji & lebai PAS. 

Cerita ni memang hangat di Kulim dan juga di Tingkat 3, KHTP Business Centre. Malah ada sebab2 mengapa Haji2 ni kerap sekali ke KL, malah hingga setiap minggu adakah sebenarnya utk berskandal. 

Pernah kes2 ni dilaporkan ke Pengerusi KHTP, YB Amiruddin, tetapi seperti yg kita tau, apabila tembelangnya juga pecah, setelah berkahwin dgn ex bini orang jugak. Inilah kes 2x5 namanya. 

PS: 
Mengapa ahlul PAS suka berskandal dgn bini orang.....? Adakah HJ seorang lagi, iaitu Naib Presiden Kewangan syarikat taman teknologi tinggi juga mempunyai skandal.....? Mungkinkah jawapannya ya juga.....


Nak tau surat terbuka dari Hjh Shadiah.....?

[ READ MORE ]

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Anda mencari PEKRJAAN.....?

back to top