Posts Terkini

Saturday, October 29, 2011

KTPC - Tanda2 Awai KANTUNG KTPC Sudah Mula Kosong.

Hilang seri kita nak melaram and nyanyi. Siap dah training ngan Bang Aji…….
Walaupun sudah berlalu, cuma saja aku nak cubit sikit pasal Majlis Makan Malam Tahunan KPK KTPC 2011 tu……. Mana la tau kot2 ada yg nak menokok-nambah apa yg patut. 

Aku hairan pasai pa trip and jamuan kali ni buat simple sungguh. Masalah apa ya Aniza dan AJK oooiiii……. sampai tak dapat dielakkan. Big Boss tak bawak turun budget kaaaaaaa……. or kantung dah mula kebocoran…….?

 Aku petik dari GMC kah...kah...kah...


From      :     Aniza Ramli         Sent:   Mon 10/10/2011
To:                ktpcstaff                            11:43 AM
Cc:
                               
Subject:        FW: Majlis Makan Malam Tahunan KPK KTPC 2011

As salam dan selamat sejahtera,

Pertama sekali saya bagi pihak AJK KPK KTPC ingin memohon maaf kerana ’annual trip’ ke Kuantan, Pahang  tidak dapat kita laksanakan disebabkan beberapa perkara yang tidak dapat dielakkan.

Namun begitu, pihak  AJK KPK KTPC telah mengambil inisiatif lain iaitu, akan menganjurkan Majlis Makan Malam tahunan bagi tahun 2011 di Hotel BrasmanaPutra di Kuala Perlis pada 26 dan 27 November 2011.

Lanjutan itu, kami sekali lagi ingin membuat ’survey’ kehadiran tuan/puan untuk memudahkan pihak kami membuat perancangan selanjutnya.

Tarikh akhir bagi tuan/puan membuat pengesahan adalah pada 13 Oktober 2011. Pengesahan boleh dibuat melalui saya ataupun Cik Nadia.

Kerjasama tuan/ puan didahului dengan ribuan terima kasih.

Aniza Ramli


Apa yg dapat kita zahirkan kat sini ialah kos utk mengadakan lawatan ke Kuantan adalah tinggi dan hanya digantikan dengan Majlis Makan Malam di Kuala Perlis sahaja, itu pun hanya nak bagi cukup syarat saja.

Satu lagi sumber yg sahih di MoF juga melaporkan Tuan Hj Awang Solahudin Hashim (kain kuning bomoh kat belakang kerusi dalam bilik dia) dgn Tuan Hj Fitri juga dah mengemukakan permohonan terbaru utk geran operasi bagi membayar gaji pekerja utk lima tahun (2012-20160). Ini juga merupakan lagi satu tanda2 awal bahawa kantung wang yg berada di KTPC sudah hampir kering akibat diperah dek hamPAS selama 3 tahun berturut2 tanpa pengurusan berhemah. (Insyallah aku akan cuba siarkan laporan tu).

Kpd Hj Sobri…..:

“Awat yg hang tak refer sponsor dinner ni kpd THAMS, dia kan ada banyak sponsor, suruh la dia cari sponsor/kontraktor utk biayai annual trip ke Kuantan tu. Dulu pun KTMSB ada trip fully sponsored oleh Temigas Sdn Bhd ke Kuantan, siap dengan panggang kambing golek (seekorq) lagi. Ini hal kecil bagi beliau”.


12 comments:

Anonymous said...

alahai bocor lagi ka email ktpc ni....mu buat apa braheem.

Anonymous said...

brahim IT skrg sebok dgn sistem CCTV nak cari duit luaq sikit, nak beli kenderaan baru, eksyen la sikit bro

Anonymous said...

braheng kata rega cctv ni murah giler drp hok rega sblum ni...cuba cecita skt braheng

Anonymous said...

dulu harga lain, org lain jaga, skrg IbrahimIT yg jaga, mestila murah giler, tapi kena hati2 beli barang ni, takut kena tipu.
murah pun kumaran yg bagi rega tu, bukan dia yg buat survey sendiri, apa pun PAS kena la hati2 & belanja berhemah, tak gitu ke Tn Hj Awang Solahudin?
apa pun, aku tengok gambar artis KTPC kat atas tu memang hebat, ala2 stacy af tu, siap peace lagi

Anonymous said...

pweeet, steady la ALFA, hang pi lagi ka ke CES Las Vegas tahun ni,? dengaq kata hang lagi pi, untung la hang no, la ni dok main mata dgn hj awang pulak, ok la hj2 pas ni memang gatai pon, 2x5 dgn mr romeo presiden

Anonymous said...

tulong sat pi check kat MOF, depa ada geng depa kat sana, dengar kata nama dia Chou Ai Hong, sala seorang simpati kpd PR kot si mamat ni, tu la yg awang & fitri selalu pi sana, pi kena kopi dgn chou ni

Anonymous said...

BRAHENG MEMANG HEBAT PASAI NAK CARI INCOME.....TP DIA BENGONG SIKIT ...TOK GURU DIA ..YANG PAKAI KERETA PERDANA HITAM JAGA CCTV 2.ABANG KEPADA BRAHENG MANA PI PUN BERDUA...SAMPAI BRAHENG TOLONG BELI MAKAN UNTUK DIA(ZAINAL).BANYAK BRAHENG DAPAT DARI KUMARAN-AKU DENGAQ KATA....APA PUN KITA TUNGGU DAN LIHAT APA AKAN TERJADI..WAHAI BRAHENG

Anonymous said...

braheng ni dulu syukoq yg bawak masuk ktpc, masa tu gaji dia gila2 tinggi dari org lain, kontrak lagi, semua org tak puas hati. Lama2 jadi staff tetap, pun tak puas hati sbb gaji ada turun sket. Bila HJ hamPA dari KTPCS mai, dia terus switch side, dan bersama gulingkan syukoq yg skrg transfer ke KGCR. Skrg dia bermaharajalela di Bhg IT ktpc, dia la BOSS la ni, bley buat apa saja dia suka. Jadi aku amat tak heran kalau Braheng skrg nak balaih gila2 projek CCTV tu, dia mungin rasakan ni last chance dia nak buat duit. Sat lagi kalau tunggu PRU13 mai, kalau BN menang, memang di ni akan hancuq dikerjakan oleh UMNO yg menanti nak terajang puak2 ni keluaq dari KTPC

Anonymous said...

dulu2 kelab ktpc jln pi jauh2 sampai Medan, K. Kinabalu, Kuchin, Vietnam & Bangkok, awat pulak la ni pi Kuala Perlih saja?

Anonymous said...

sengkek=PAS=KTPC

Anonymous said...

Berbelanja secara berhemah bro.SPRM boleh take a look depa nie berbelanja secara berhemak ka tak.

Alang - alang dah sampai kuala Perlis baik naik bot pi Langkawi,bangang punya president.Aku dah kata President hangpa nie tahap bodoh,tapi takpa hasrat staff sampai juga ,janji annual dinner ni dibuat diluar negeri,ingatkan pi Vietnam ka,Medan Ka,rupanya pi luar negeri ,negeri Perlis jugak President hangpa pilih.

Anonymous said...

ktpc duit habih...anak syarikat ktmsb pulak buat job talak untong.....rugi2....harap sangat consaltance luar.... cakap ja pandai.....untung juta2...po..dah!

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Anda mencari PEKRJAAN.....?

back to top