Posts Terkini

Friday, October 28, 2011

KTPC – Semakin Banyak Kes Guna Kereta Syarikat Tak Letak NOMBOR PLET Pada Borang.

Nampaknya kes menggunakan kereta syarikat secara bebas masih berleluasa, hinggakan Jabatan HR terpaksa mengeluarkan emel agar kakitangan yg menggunakan kereta syarikat supaya menulis nombor plet kenderaan tersebut pada borang yg digunakan. Inilah akibat apabila undang2 syarikat tak dituruti di bawah kepimpinan Hj Sobri. Kakitangan sebenarnya tak lagi menghormati beliau dan dia pun tahu keadaan itu. Jadi segala prosedur yg memang tercatit dalam ISO syarikat tak diendahkan kerana mereka telah hilang kepercayaan terhadap pengurusan tertinggi. 

Apa pun, kita baca emel di bawah ni :


From:   Zaharah                           Sent:  Wed 10/12/2011
To:        ktccstaff; ktpcstaff                      9:37 AM
Cc:                          
Subject:        Urusan Rasmi Dengan Kenderaan Pejabat

Assalamualaikum…

Dengan hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas.

Dipohon kerjasama tuan2 dan puan2 yang sering menggunakan kenderaan pejabat untuk urusan rasmi agar mencatit no. kenderaan yang diguna pada PINK FORM.

Ini adalah untuk memudahkan bahagian pentadbiran / kewangan merekod nombor kenderaan tersebut apabila tuntutan petrol dituntut oleh Tuan2 dan Puan2.

Juga dipohon kerjasama Tuan2 dan Puan2 untuk mengisi  Lokasi, Tujuan, Tarikh dan Masa gengan lengkap agar tuntutan `daily & meals’ allowance dapat dikira dengan betul.

Sekian, terima kasih.


Nilah salah satu keputusan kepimpinan 5’s yg Hj2 dok berkempen….. utk memingkatkan mutu kerja di KTPC.

4 comments:

Anonymous said...

5 S takat nak nampak kemas saja tempat kerja tu, tapi sistem ISO tak yah pakai dah, borang pun main tenyeh saja. Rasernyer, org yg tak tulih ni semuanyer geng THAMS lah spt alfa, shiraz dll, serta hj fitri, yg selalu pi KL ligak awek (oh silap, sori, ligan geran dgn hj awg solahuddin)

Anonymous said...

woi email KTPC ni guna open system ka? semua bole baca, amacam IT engineer? tak boleh repair ka ni? Kereta kompany la ni depa belasah saja, guna pi KL & sesuka hati pi bagi bini guna pi market Sg Petani beli ikan

Anonymous said...

bini awang guna kereta sykt pi beli ikan di market, lepaih tu lupa nak ambik, bila laki dia bawak balik pi ofis, habis busuk kereta Perdana kompany, sebab tu la takut nak letak no plet kereta, takut kak zaharah bising la tu, ta pa kan hj awang ada kain kuning kat belakang kerusi tu, buat pendinding.
Lagi satu depa ni (awang & fitri) boleh kata tiap2 minggu pi KL, konon jumpa MoF.
Bro, aku nak tanya hangpa semua apa logiknya tiap2 minggu pi KL jumpa MoF, awat ingat MoF tu keja layang hangpa 2 org saja ke? Memang sungguh tak lojik langsung

Anonymous said...

aku dok rasa pun yg dok buat kesalahan tak letak plet no. kereta ni adalah shiraz, awang & fitri; depa ni la yg dok kuat kuda kreta kompany, sampai park kat rumah teruih pun ada, memang dah jadi bapak depa punya company dah pon

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Anda mencari PEKRJAAN.....?

back to top