Posts Terkini

Monday, August 01, 2011

THAMS Selamat Hari Lahir.....


Hari ni 1 Ogos 2011 ialah hari ulangtahun ke 49, Tuan Haji Annuar Mohd Saffar, AMK (atau lebih di kenali dgn singkatan THAMS), Naib Presiden, KTPC.  Sempena ulangtahun beliau, kita siarkan berita yg beliau sendiri telah war2kan di Internet beserta dgn gambar-gambar sekali tentang aktiviti utama beliau iaitu jalan-jalan makan angin ke luar negara menggunakan geran kerajaan.  Hampir lapan bulan dlm setahun beliau telah gunaka utk berjalan makan angin lengkap dgn elaun perjalanan dan tiket kelas perniagaan.  Malah jadual perjalanan dan trip keluar negara Anuar Safar ni sama banyaknya dgn trip keluar negara taraf Menteri Malaysia.

Dlm penerbitan news buletin Science Park & Innovation Group Center Expert (SPICE) UPDATE No 97, May 2011, (mukasurat 13) (Klik sini); kita ikuti sedutan berikut:


Annuar Saffar

Since a number of years is accompanying technology companies from Malaysia that exhibit at the Hannover Fair in Germany exhibition. This year time allowed taking the time for a side trip to visit Berlin. An excellent opportunity for meeting with Heinz Fiedler and Larisa Brovarska to exchange the latest information about developments and plans regarding business incubation in general as well as specifically SPICE Group.

The ride with the high speed train between Hanover and Berlin only needs little time. Therefore not only business was on the agenda also some time to enjoy the city.

Contact: Annuar Saffar, email annuar62@gmail.com



Walau pun gambar-gambar ni agak blur, tetapi kita dapat lihat kelibat Anuar Safar bersama kroni tersohor beliau merangkap pengikut paling setia kategori lelaki iaitu Ahmad Zaidi Md Zain (botak & berjanggut) serta Ahmad Shiraz Kamarudin (bermisai ala hero filem hindustan/mamak geng), seorg awek Jerman (bersinglet) dan juga di depan sekali (difahamkan dari sumber dalaman) anak kandung Anuar Safar (maaf nama dia aku tak tau.....)
Anuar Safar bersama awek Jerman dan anaknya.
Cuba lihat kata-kata ni dlm buletin tersebut:


“This year time allowed taking the time for a side trip to visit Berlin”

“Therefore not only business was on the agenda also some time to enjoy the city”



Ini adalah bukti mereka sebenarnya ingin bercuti ke luar negara dgn merembat wang rakyat tetapi mengaburi mata semua org dgn menghadiri pameran seperti “Hanover Fair” di Jerman setiap tahun.  Taktik mereka ialah membawa wang yg banyak dgn mem”pow” kontraktor pembekal mesin hingga keuntungan projek akhirnya menjadi kerugian.  Juga mereka membawa wang pendahuluan dari syarikat dlm cash atau pun travelers cheque.

Cara kerja ni juga telah diterapkan kepada anak buah beliau yg glamour merangkap pengikut paling setia (kategori wanita) iaitu Cik Alfa Sudinar Azudin.  Gambar percutian Cik Alfa boleh didapati di akaun twitter beliau (tweet@fafa) yg telah dipadam seperti di bawah:
Disneyland/Magic Kingdom, USA
Disneyland/Magic Kingdom, USA
Grand Canyon, USA
Gambar-gambar di atas ni dan juga gambar-gambar terdahulu yg diambil di Paris dan Jerman terdahulu (bercuti sambil tengok mesin.....?) serta di London (bersama Razak Baginda.....?) dlm artikel terdahulu membuktikan bahawa Hj Sobri tidak dapat mengawal org di bawah kawalan beliau, Tuan Haji Anuar Safar, supaya bijak mengurus perbelanjaan wang syarikat dan geran kerajaan persekutuan.  Cuba kita bayangkan bagaimana mereka ni dapat pergi bercuti selepas menyertai pameran antarabangsa, melainkan menggunakan wang syarikat/wang rakyat dari geran kerajaan persekutuan.

Begitu juga wang utk membeli souvenir seperti t-shirt dan topi “Hard Rock CafĂ©”, key chain dan fridge magnet serta trip pergi ke Disneyland, US dan Grand Canyon.

Tetapi sampai la Anuar Safar masih bebas merancang sendiri trip2 ni ke luar negara, tanpa sebarang soalan dan kekangan di KTPC dari bosnya Hj Sobri atau pun Pengerusi KTPC, YB Datuk Amiruddin serta jemaah Ahli Lembaga Pengarah KTPC.

Kepada Hj Sobri, satu soalan yg ingin dikemukakan:

WHO IS THE BOSS.....?

Kepada UMNO Kulim Bandar Baharu/Pdg Serai, buatlah sesuatu seperti menghantar surat agar pengurusan KTPC memberi penjelasan kepada isu seperti di atas ni.

Sila berikan jawapan dan komen anda di bawah utk tatapan Tuan Haji Sobri , Presiden KTPC dan Tuan Haji Awang Hashim, Naib Presiden Kewangan KTPC.
  
SELAMAT BERPUASA UTK SEMUA PEMBACA BLOG DKS

Ingat..... pekerjaan itu adalah amanah. Hendaklah kita  sama2 berusaha miningkatkan produktiviti. Sekarang
bukannya masa utk kita bercinta, mengulat, menjaga perut masing2, berkroni, menghabiskan duit company sewenang2nya dgn makan angin, mendedahkan maklumat pada dunia luar dan akur pada arahan  pihak pengurusan.
Kita harus memperbaiki jati diri dan tidak mementingkan diri sendiri. Pihak pengurusan sentiasa membuka pintu kpd semua utk meluahkan atau berkongsi apa yg terbaik utk memperbaiki organisasi kita ini.
Ramai pelabur2 yg ingin melabur di sini hanya masa yg menentukan oleh itu pihak pengurusan tepaksa lebih banyak keluar negara bagi urusan MOU dan menarik pelabur2 masuk melabur.
Saya ingin mengajak warga KTPC muhasabah diri. Kenal siapa diri kita sebenarnya.....

19 comments:

Anonymous said...

Selamat berpuasa, hari pertama selalunya hari yang paling tough. Saya juga dikhabarkan oleh kawan saya di KTPC bahawa selain aktiviti di atas, THAMS juga adalah org yg berani menyelongkar cubicle anak buahnya tanpa segan silu, tanpa kehadiran anak buah tersebut, dan kegiatan meyelongkar ini dilakukan dengan Hj Zaidi, 'partner in crime' beliau, ini sewaktu zaman Datuk Shukri dahulu. Sekarang beliau juga giat memantau PC staff, iaitu pada hujung minggu, beliau dgn konco2nya akan menjalankan scanning kepada semua PC dan meletakkan 'spyware' utk monitor dan tracking semua staff terutamanya yg disyaki menjadi talibarut UMNO. Jadi berhati2lah semua staff di tkt 3 tu, spyware tu pun staff semua boleh check, tapi kena buat senyap2, nanti ada jugak spy yg intip kot celah cubicle

Anonymous said...

laa ish ish muda lagi rupanya kawan aku THAMS ni, aku ingat kot2 55 dah ka, rupanya 50 pun dak lagi. tapi nampak atas kepala dia dah start dok clear dah, terutamanya bhg atas, sebab tu la kalau dia posing, selalu dia suruh ambik dari sisi, dan jgn close up, nak cover line. Depa kata kalau hari besday dia akan ambik cuti, tapi tahun ni ok la, MB Kedah Ustad Jijan yg bagi cuti, semoga beliau beroleh keberkatan di bulan yg mulia ini. ada jugak sumber yg mengatakan beliau baru balik dari US dgn Hj Patrick, atas urusan kerja dan juga mungkin sekali dgn shopping baju raya hard rock cafe yg terbaru dipasaran. By the way, gambar tu clear jugak, boleh la semua org tengok, bukan apa, bulan posa ni, baca la artikel2 di blog ni

Anonymous said...

Hallo brader2 semua, hari ni cuti, aku dok ada di rumah ni sambil layan DKS. Sbg org Kulim, aku dah tak heran lagi baca kesah2 ni. Malah aku nak tambah lagi bahwa THAMS ni pun ada jugak dok bela gengstar. Kalu di KL ada KL Gengster, di Kulim pula ada KUL Gengster. Adala gengster yg dia dok bela & boleh kata kebanyakan org Kulim pun tau akan cerita ni. Sapa yg tau cherita kaki pukul kulim, askar upahan THAMS mungkin akan tersenyum sorang2 bila baca. Hampa semua pakat2 tanya la org Kulim, buat risikan sikit dan pasti akan mendapat tahu siapa yg aku maksudkan sbg KUL Gengster ni, ahli dia mungkin ada dlm 2 ke 3 org saja kot. Aku bagi clue sikit: Honda Accord

Anonymous said...

THAMS ni kalau kita pinjam istilah DAP/PKR/PAS ialah de facto leader KTPC. Dialah sebenarnya Ketua di KTPC, iaitu Ketua Umum. Sapa pun tak boleh nak challenge dia. Hj Sobri ni berani kata kot belakang saja, Hj Awang pulak, kata2 pun, last2 tumpang sekaki pi oversea, siap beli iPAD lagi guna kad kredit company. Jadi sbg jawapannya, ialah THAMS IS THE BOSS

Anonymous said...

THAMS, hang dapat apa hadiah besday ari ni? Hj bagi presen apa kt hang? Kereta company yg baru kot ganti Camry yg hilang tu

Anonymous said...

Confirm memang THAMS suka rembat duit contractor sejak dari time dia kerja kat Technology Park Malaysia lagi kalau nak travel oversea. Duit banyak sebab contractor bagi, company pun bagi. Salah seorang regular contractor yg follow dia ialah Kamal Bahrin Tahir (Kambata) Teknologam. Memang dia siap buat Metex Centre tu kat KHTP semata2 nak serve Teknologam shj. Mesin supplier pun dia bagi dapat kat Teknologam jugak, dia ni pandai manipulate bagi adjust kat kroni dia. Awas sangat bahaya THAMS ni

Anonymous said...

Inilah kata2 Hj Anuar: Kita kasi rembatt sampai habis wang rakyat dari Federal Govt utk jalan makan angin. Sapa2 yg teringin nk pi sila apply jadi kroni dulu, baru boleh pi jalan dgn saya di Eropah, US,dan Korea

Anonymous said...

AMS ni memang jenis org yg vindictive, kalau cross sword dgn dia, dia tak suka, dia akan simpan dendam kesumat, sampai mati, org Kedah/Penang kata dia akan taram sampai dapat, tapi jangan sampai dia jadi gila/mental sudah la. Dia pernah kata kat org kalau dia keluar dari KHTP, org akan sanggup bayaq dia rm60k sebulan, tapi dia blm try lagi, cakapp saja. Awat hang tak nak try? Aku rasa tak sapa pun sanggup nak bayaq gaji mahai2 semata2 nak bagi kerja jalan makan angin tiap2 bulan. Hanya kerajaan hamPAS Kedah yg samdol saja yg sanggup buat mcm tu

Anonymous said...

Aku baru tengok link yg ada kat blog ni, memang betoi tu gambar THAMS, ni bukan fitnah, tapi fakta yg diambil dari Internet juga, begitu juga gambar Alfa dari tweeter dan shukeryahmad dari lama Internet. Jadi jgn takut, kita boleh check antara fakta dan auta, tak susah dah sekarang. Nama awek german tu pun larissa, hebat jugak AMS ni. La ni cita2 besar dia ialah mendapatkan kerusi Presiden di KTPC pada hujung tahun ni

Anonymous said...

biaq pi la kat dia pi oversea pakai MAS, dia nak kena penuhkan point Enrich dia, kalau tak nanti kena downgrade Enrich jadi kad biru pulak, bagi chance la, kesian kat dia, hujung tahun dia boleh bawak family dia jalan2mkn angin kat Ostolia pulak

Anonymous said...

baguih la DKS tolong hebohkan cerita KTPC yg la ni dok habihkan duit kerajaan utk pi makan angin luar negeri, bukan apa, terlalu lama sangat, tapi tak ada org yg nak expose kan benda2 ni, terima kasih banyak2

Anonymous said...

Hj Sobri sebenarnya dah tak pedulikan KTPC ata KHTP, dia dah angau nak jadi YB lepas ni. Hampa semua berebut la jawatan dia tu, pi lobi amirudin chairman, lepaih tu kalau UMNO ambik balik kedah, lobi balik mukriz, betoi dak? Yg bermaharajalela di KTPC ialah AMS jugak

Anonymous said...

kalau korang nak tau complete story & history on THAMS & segala modus operandi dia ni, sila lah layar laman sesawang ni http://annuarmohdsaffar.blogspot.com/

Anonymous said...

THAMS ni mmg ganaz orgnya, sapa tak mau ikut dia mmg akan kena terjah kow2. Kalau tak caya, tanya kat Salman DV

Anonymous said...

btuix3, mmg bro salman kita tu kena kaw2 punya, patutla AMS ni ganas, rupanya ada backing KUL gengster

Anonymous said...

saja nak promosi sikit, untuk lihat track record THAMS ni di KTPC atau pun kita panggil backtrack ke zaman silam/dahulu sila layari laman sesawang berikut:
annuarmohdsaffar.blogspot.com

Anonymous said...

aku pon heran, kerna setelah aku amati dan aku baca serta follow blog ni dan baca link kat annuarmohdsaffar, apa sebab nya SPRM Kedah tak pernah siasat pun mamat THAMS ni, dia ni ada ilmu kebal atau taichi yg hebat kot? dengaq kata fail utk THAMS ni dah ada buka sampai 3 di SP, Alor Staq & Putrajaya, tapi diklasifikasikan sebagai NFA (no further action). Dah la tu aku tengok gambaq anak dia dok pegang beg shopping punyalah besar. Tahniah AMS kerana berjaya habiskan duit rakyat untuk berjalan makan angin setiap tahun dari dulu hingga sekarang, gaji bulan gaji buta, kereta lagi, elaun hanfon lagi, mcm tu selagi SPRM tak mai siasat

Anonymous said...

THAMS ni SPRM pun dah cover siap, hangpa tengok wallet dia, selalu penuh dgn duit, padat dgn cash (dia ni cash rich). Pi KL hotel semua bayaq cash bro

Anonymous said...

anak dia sebijik mcm muka dia; like father like son

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Anda mencari PEKRJAAN.....?

back to top