Posts Terkini

Friday, July 08, 2011

Selingat Sat.....Pendedahan Eksklusif Eksekutif Trelampau KTPC…..

Thanks Abg AMS..... Thanks KHTP.....
Sebelum terdapat facebook, twitter, dahulunya ada yahoo messenger, tetapi sebelum tu lagi, pejabat Kulim Technology Park Corp di Tkt 3, KHTP Business Center dilengkapi dgn system messenger yg dikenali dgn nama ‘pop-up’, dimana kita boleh chat dgn sesiapa saja dlm pejabat tu dgn melancarkan perisiannya.

Terdapat satu chat yg menarik pada satu ketika dahulu. Asalnya dokumen ni dicop sebagai ‘classified’, tetapi akhirnya atas permintaan ramai, ianya telah di ‘declassified’. 

Dialog yg disiarkan dibawah adalah antara eksekutif selebriti KTPC tu Cik Alfa (A) dgn Ijan (I) bekas Setiausaha kpd En Zul, GM Development Division ketika tu. Kisah ni tahunnya biarlah kita rahsiakan.  Apa yg ingin ditonjolkan di sini ialah kisah apa yg dibuat oleh kakitangan KTPC apabila mereka berada di ‘outstation’ di KL.  Walau pun cerita lama, ianya masih ‘relevant’.  Ni kerana selain dari meeting siang hari, malam ada aktiviti susulan dlm bilik atau pun tempat lain.  Dulu dan sekarang sama sahaja, cuma orangnya sudah tukar.

Disiarkan transkrip perbualan/chat mereka secara detail:




A
:
abg lee kim salam
I
:
jumpa dier ke weih?  Alamkass balaks tueh  ensem lagik ke?..eheks..
A
:
hemsemm…tgk la balak sapa.. hehe…tp dah boroi laa…aduhh….
I
:
jumpa tak si along?... nie yg jeles nieh.camner nak carik balaks ensem?..ada jumpa hasly tak?
A
:
hasly tak jumpak la…. Tu bukan balak kkami… balak kami pertama terakhir…abg lee jer laaaa
I
:
kot la jumpa..nak gak terai takel mamats si hasly tueh..blet gak wat suge dedi…eheks..tau arr balaks kak macho..suker tol ngan abang lie…..hihihi…jangan marah naa..
A
:
keh keh keh… kekaish awal dan akhir tu jgn dok kacau dah… ekekke… camne pun cinta kat dia jugak…
I
:
oits..habis tue yg dok ader lam opis nie wat pa?....bukan kekasih ke tueh?...pisit tek baru taw…
A
:
aik… yg ade lam opis ni bapak gula spare part jer..abg lee tetap kekaseyy…. Tp tak leh kawen ngan dia..hampeh betoi la..
I
:
hampa pi karaoke ke?.....jeles teramat nieh…
A
:
tak aihhh….. romen2 dlm bilik jer… ekekekke
I
:
ha. Buat le romen2…kang terpeknen baru taw
A
:
ala… tak per..abg lee banyak pengalaman… ekekek…. Anak nak masuk duaa dahh….
I
:
hish…cepatnyer…musti anak dier comei2 kan..kang besaq jadi bosia…ehekss..
A
:
anak dia comey..bini tak comeyy… gemuk itam..
I
:
waklah..itam ke wife dier?..isk..dolo2 along cakap bini dier lawa..kan kecturer kat um…rugikan dapat wife tak comei…
A
:
bukan laa.. student Um..bukan lecturer….. kawen sepupu laaaa..skang keje kat mana tah..
I
:
waklah..mati2 ingat lecturer..along arr nie citer tipooo…kawen sepupu mesti anak tak pandai nanti…jumpa dorang iyek?...tak jeles ke?...
A
:
mana ler aku nak jumpa bini dia… eheh..mampoih idop balik le kalo dia bagi jumpak..ekekkek
I
:
bis tue yg kata gemuk itam tue tau maner?issk…mati2 ingat jumpaa…eheks..dier takut kantoi le kalau bini dier jumpa kak…
A
:
gambo jer la.. masa kawen along tu ade gambo
A
:
nak tengok gamboo kawen along weih..mai




Mungkin Cik Alfa pun dah terlupa kisah silam ni.  Walau apa pun ni hanya kisah selingan secebis coretan kisah skandal yg memang banyak di KTPC, dan tradisi ni telah diteruskan oleh parti PAS walau pun wakil parti pemerintah ni menghantar mereka yg bertitle Haji kat depan. 

Setelah mentarbiah masyarakat jahiliah KTPC, akhirnya walau pun title Hj ada kat depan, gaya dan lagak kedua-dua Hj PAS ni di depan perempuan telah mengalahkan Mat Romeo Jali yg sedia ada di KTPC.

Anggaplah cerita ni sebagai selingan, tetapi ia adalah fakta.  Satu lagi fakta ialah ‘pop-up’ memang boleh kita print, atau pun save, tu tak susah.

Bagi aku part yg paling aku suka ialah

A :  tak aihhh….. romen2 dlm bilik jer… ekekekke
I  :   ha. Buat le romen2…kang terpeknen baru taw
A :  ala… tak per..abg lee banyak pengalaman… ekekek…. Anak nak masuk duaa dahh….

Dah dapat durian runtuh..... jgn jealous...

Lepas ni kita akan tonjolkan cerita kisah ‘Acting DGM KTPC’ terlampau pulak di KL. Tunggu sat, aku masih dok interview Ishvari tak habih lagi.  Berapa banyak acting daa…..?

INGAT TAGLINE HJ SOBRI SEWAKTU MULA MENJEJAKKAN KAKI KE KTPC
KERJA ADALAH IBADAH

22 comments:

Anonymous said...

wow! siapa bapa gula spare minah ni kat ofis? is there such a thing as a spare part sugar daddy? please tell me

Anonymous said...

Hai Cik Alfa, cantikk nampak posing kat Magic Kingdom, Disneyland, sapa bayaq tiket kapaiterbang pi sana? Adakah ianya salah satu trip makan angin anjuran AMS yang menghantar kroni terpilih sahaja ke progaram lawatan luar negara? Orang pi oversea pi keja bukan suruh pi makan angin, suruh bawak balik pelabur, bukan bawak balik fridge magnet & keychain

Anonymous said...

bro aku agak sugar dedi spare part samada Encik Kahirul Fitri atau En Zul kot, sebab dua2 ni ada ngorat dia abt the same time dulu

Anonymous said...

twitter @TweeFafa USA selalu mengutuk Liza Cik Burung, ni info yang aku cilok dari akaun CiK Alfa yang dia dah protect la ni. Mana rock bro, artis Kulim dok block twitter. Anwar Ibrahim pun tak block, ini kan pulak idola KTPC? Ini tak nama glamer

Anonymous said...

dulu alfa ni kna pi kbio, depa promote jadi ass mgr, tapi bila kna balik ktpc, jadi exec balik, pelik jugak hr depa ni, apa jenis polisi en awang ? tolong jawab sat aku nak dengaq

Anonymous said...

NI aku dapat dari search twitter bro!
@TweetFafa bgn subuh2 reply komen..kih3
4 Jul via web

Anonymous said...

fuyoo.tak kuasa mak nak romen2 ni.mak ni masih anak dara pramatang tau.suci dalam debu lagi you.i follow.......

Anonymous said...

alahai apa dok fitnah cik alfa ni.cik alfa this is my contact number 013 4444444.plz do call me if u need anything.i repeat anything.tolong kirim salam sekali ye kat membe you yg rambut blonde tu.saye ni bujang lg.tak caye tanye isteri i.ooppps

Anonymous said...

bestnye gi oversea sambil makan2 angin sambil shopping2 sambil shooting2 sambil posing2 sambil .........(censored)

Anonymous said...

bior betul yop, zul pun nak test power juga dgn minah ni....ha..ha..ha.

Anonymous said...

minah ni open punyer. aku pun tak kenai dgn dia ni, tapi syok juga baca crita ni. aku ada dengar crita abang dia kat bank muamalat sbrg jaya, nama azeem azwadi, ada dok canang jugak kat satu bangunan bank muamalat tu yg adik dia selalu pi lawatan oversea KTPC. bagi aku, apa la yg nak dibanggakan pun kalau pi melencong oversea guna duit kerajaan dan langsung tak ada pulangan hasil, sebagai contoh dapat membawa pelaburan balik ke KHTP. Lagi satu memang betoi kot la org dok kata cik alfa ni baik dgn si liza tapi kat blkg dok ngutuk kow kow punya (sbg contoh tak tahan dgr ringtone maher zain). last sekali tanya la kat zub tentang zul tu, ada crita menarik yeop

Anonymous said...

makluman: tweet fafa tu dah tak exist dah, dah kena tutup terus secara sukarela oleh pemiliknya kot. Takkan kena sket dah nak tutup terus pulak, tak rock la macam ni adek oiiii

Anonymous said...

bro, twitpic dia tak delete lagi, ader lagi, search la kat google tu sblm ditarik keluar. Amacam skrg suhu di tkt 3 khtp business centre? Apakah perkembangan terkini? Sat aku nak pi check dgn security guard KHTP he he he

Anonymous said...

Oooo bapak gula spare part tu zul la. ok tak pa, nak tanya lagi satu soalan, abg lee tu sapa pulak gerangannya, Jalee ka? Bukan pa, sekadar sebagai makluman sahaja. Bila tahun cerita ni? Walau pun lama, tetapi very interesting for the PAS ustaz at KTPC to know & read with interest. Kalu Ijan tu ada. mesti dia boleh citer sapa abang Lee ni. Teori aku, mungkin salah seorang kontraktor yang supply mesin kat KHTP kot

Anonymous said...

Kalo dia tutup tweeter, bule carik kat hp atau email, tak de masalah, aku org yg cakap besar ni memang suka nak expose kelakuan sebenar mereka ni

Anonymous said...

latest info: twitpic pun cik alfa kita dah delete, sempoi, skrg dah zero info dah on the internet, ok la tu. Tapi jgn terkejut kalau ada lagi gambar menarik cik alfa yg keluar nanti. Tak per kan artis KTPC yg glamer, mesti la kena famous, macam mana nak famous kalau takderr skandal, betoi dak? plet kreta pun kira glamer jugak 2424 atau 2525?

Anonymous said...

aku sajer nak add info jugak, ada sorang kawan cikalfa ni rosmayati pun dah protect twitter account dia di atas nasihat alfa & setelah mendapat perkenan dari memanda YBhg Tn Hj AMS. Antara sebab nak protect akaun ialah mereka ni merupakan sparring partner utk acara bergu mengutuk cikburung dlm ofis ktpc ni, dan telah terlebih kutuk, sehingga over. Berani kata/kutuk berani la tanggung. Kalau dah heboh seantero dunia melalui FB & twitter, apa nak takutkan. Aku nak nasihatkan kat alfa & sekutunya, janganlah 'macam bagus' di ofis ni, sampaikan tak hormat org lain. Cuba lah ubah cara kehidupan dan jadilah insan yang bersopan & menghormati mereka yang lebih tua, itukan yang lebih baik, ingatla sikit umur awak tu pun dah 34 tahun, bukan muda pun

Anonymous said...

Siot la aku dah lama ajust minah nie,dia paling seksi di ktpc ,ngan mata biru,rambut blonde tapi ada sikit kureng,ayam serama lah bro.

Anonymous said...

aku pun nak try jugak la si alfa ni.mana tau boleh buat sugar mummy.

Anonymous said...

bro DKS, cik alfa ni dah ada yang berpunya or belum lg??klu belum aku nak try masuk merisik.tapi ape kriteria dia nk jd kekasih awal & akhir cik alfa ni.tolong habaq mai sat..

Anonymous said...

minah ni mane layan balak yg low class.kekasih dia hanya seorang dan ia adalah mat kepit aka AMS.baru la ada kelas.

Anonymous said...

kat ataih tu nampak mcm gambaq cut n paste kot, tipu kot, mana alfa nak korek duit nak pi US ni? jauh & mahai kos tu, gaji pun berapa kalau tolak EPF & income tax; cukup ka? tu la ada sugar daddy & sugar daddy spare part kan? phone pakai iphone 4 la ni

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Anda mencari PEKRJAAN.....?

back to top