Posts Terkini

Wednesday, February 09, 2011

Pening Dgn Pengaliran RM Di KTMSB.

Gali dah aku gali…
Korek dah aku korek…
Selam dah aku selam…
Jawapan tak kunjung tiba… (Tapi dengaq kata semua pakat dok ketaq... dok cari sapa yg bocoq…)
Ingatka nak tutup buku sat pasai permasalahan di Kulim Hi-Tech, tengah dok menyelit keluaq terjengoi mai pulak dah benda baru…

Kali ni masalah dgn KTMSB (Kulim Technology Management Sdn. Bhd.) la pulak. Dikatakan perkara ni berlaku lama dah since 2005 tapi apa tindakan yg kena pada manusia2 dlm tu…?

Aku harap apa yg aku tulis ni dapat difahami sebab, bukti2 yg aku selam ni hanya dlm bentuk email.  Tapi aku percaya mesti paham aih...

Emai yg dihantar oleh Shaliza kpd Hod, Nah, Sab, Naj dan Di:

Mokhtar

Sorry I have not receive any reply from anybody on the collection, so I don't think I can help you with VA Dynamic and also I don't know how to pay the salary... I am trying to get an advance from KTPC to pay the facility for RM100,000.

Dear Managers

Please work on your collection because our cashflows is very very tight now at least to cover your salary, if not I have to delay payment of salary which is due on 27 November 2005. Please help....

TQVVM... (Thankyou Very-Very Much – mendalam bunyi ni… kah…kah…kah…pinjam sat gelak GMC)

Email yg dijawab oleh Moktar kpd Hod dan cc  Nuar:

All,
By not responding to Shaliza’s email regarding CASH FLOW is NOT HEALTHY and this matter has been going on for quite a while. If we go on forever trying to run away from CASH FLOW issues, I only have this to say, WE WON’T LAST LONG.

I know that nobody likes to reminded or being pushed or pressured, especially on cash flow issues, but we have to understand that we need all those for the company to survive, unless we want it to be otherwise.

Rgds.

Mokhtar.


Email dijawab oleh Shalisa kpd Moktar, Hod, Di, Naj, Sab dan cc Nah:

All

I am having a BIG problem which I need everybody attention and action. Early of the year En Annuar has pumped in some cash into our account, amounting to RM1.3M to help our daily operations with a guarantee that the RM1.3M will be collected back by year end. But today my problem grows bigger whereby:

1)     I only managed to have RM100,000 for the RM1.3M- in terms of fixed deposit which will mature next month.
2)     There is one facility of RM90,609 due by 30 Nov 2005.
3)     I have one PD cheque due on 25 Nov 2005 of RM50,000.
4)      I don't have ><RM100,000 to pay Nov salary- we might be paying the salary late and what worries me most is En Annuar won't be around until 13 Dec to sign the salary instruction. Pls inform uyr staff about this.
5)     There are POs which need downpayment of about RM50K to proceed.
6)     En Annuar is leaving the country on 1 Dec 05 and need about RM50,000 which is suppose to come from the RM1.3m.
7)      Payment from MPSP & NAZA (ICT projects) will be made directly to BCBB to settle our short term advance before the balance transferred to our current account.
8)     KTPC is unable to help us with the cash advance request.
9)     Our bank balance is only RM20,000 to pay utilities and etc until I receive payments from you all.

Should anybody needs the detail, feel free to contact me at ext xxx or 019-xxxxxxx

Appreciate your response very very much...

Apa ka jadah yg KTMSB buat ni, sampai
balance account ada RM20,000.00 saja…?

Apa yg berlaku jelas menunjukan ketirisan pentadbiran KTPC dan KTMSB yg bekerja sambil lewa. Dan depa2 ni masih dok bekerja sampai la ni. Yg menjadi mangsa org2 bawahan.

Adakah depa2 ni, kroni kpd Hj Sobri, Anuar Safar, Norsabrina dan Zaidi…?

KTPC ka KTMSB ka Tolong jawab… Atau kita bagi SPRM menggali…

Keluhan Staff KTMSB

5 comments:

Anonymous said...

Tu la si mamat anuar safar ni selamat sebab apabila semua kisahnya telah dibongkar oleh pengurusan KTPC pada masa 2008, dalam masa election BN kalah. Maka surat tunjuk sebab yg dihantar oleg Chairman KTMSB tak dijawab oleh beliau. Haji Sobri dah bail out dia, dan tak mustahil kalau mamat anuar safar ni ada deal dgn si sobri ni untuk fund projek PAS atau pun guna syarikat KIT di KTPC tu untuk pump in duit. Masyuk lagi kat puak-puak ni

kamidahkena said...

kami ada kawan yg dulu penah keje ktmsb.. tapi lepas anuar safar masuk, depa pakat-pakat bhenti.. sebab tk leh tahan dengan peel dia yg nak org follow dia aje..lagi satu, kata depa, kesian kat staff yg dok potong tiap-tiap bulan duit THaji, EPF, ASB.. sebab duit tu dalam pay slip dipotong tapi tak masuk dalam akaun staff. pi kemana ntah le.. lama la jugak , dekat 2 tahun dok kena lagu tu.. nak komplen seriau nk komplen.. sebab kalau komplen nanti kena panggil ngan HR mgr susah nk keje.. kami yg selalu dok dengaq cita staff lama nie kesian .. sebab heran pasai pa dok pi makan duit org yg susah payah nk gi ke HAJI, jimat sikit-sikit .. tapi amanah itu tidak dijalankan oleh KTMSB. inilah dok cerita bab AMANAH tapi duit yang sedikit itu pun yg diamanahkan tidak ditunaikan, bayangkan duit orang yg berjimat untuk ke HAJI dilesapkan. Untuk boss baru yg lanie di syarikat induk tu, cuma renung renung tengok.. jgn ingat yg baik yg dok tunjuk baik lanie semuanya baik..dan jgn ingat yg nampak jahat tu, sememangnya jahat.. terima kasih.

HHalem said...

Lagu tu ka.
Awat hangpa yg dah berhenti tak pi report EPF.

Tahun 2005, cerita zaman BN.
Macam mana nak sangkut ngn PAS?

Hangpa cerita sat, aku nak tulis.

Frm HHalem

HHalem said...

email mai cerita kat aku.

email pi ambik kat HHalem.blogspot.com

DKS said...

Macam2 boleh dikaitkan dgn PAS tapi moral cerita dia, org yg ada masalah dari dulu tu pasai pa PAS simpan sampai la ni.Sedangkan org yg hebat macam Dato' Shukri depa reject. Tengok apa yg Dato' Shukri bawa utk Hi-Tech Johor. Berbillion dah pelaburan masuk.

Dah tahu spesis ni tak amanah, dok guna pakai lagi. Ataupun adakah depa nak belajaq cara menyelinap baru tendang spesis ni...

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Anda mencari PEKRJAAN.....?

back to top