Posts Terkini

Saturday, January 07, 2012

Awas Kedatangan Bulan SAFAR Di KHTP.....

Dulu beliau adalah Encik Anuar Md Safar (AMS), GM, sekarang dia sudah di upgrade (naik taraf) menjadi Tuan Haji AMS (THAMS), Naib Presiden/VP IDR sejak bersekongkol dgn pemerintahan PAS di KHTP. 

Dengar khabarnya, beliau sekarang sedang menjalankan jarumnya utk menggantikan Tuan Haji Sobri sebagai Presiden KHTP atau pun Pemangku (Acting) yg baru menjelang PRU 13, apabila Hj Sobri yg hampir PASti (99%) akan bertanding sebagai calon ADUN PAS di Pantai Merdeka. 

Inilah yg perlu diawasi oleh semua org di KHTP. Komplot sulit dan pakatan ini hanya didedahkan kpd org beliau sahaja seperti Hj Zaidi, Ahmad Shiraz & Alfa Sudinar. 

Sebenarnya yg paling layak memangku jawatan Presiden kalau Hj Sobri bertanding PRU 13 ialah En Zulkelfli Ahmad, Naib Presiden yg paling kanan & berpengalaman sejak KHTP dibangunkan dari ‘ground zero’ hinggalah sekarang. 

Apa pun perlu diingatkan kpd semua kali ini ialah THAMS ni akan naik ‘syeikh’ beliau tidak lama lagi, memandangkan selepas bulan Muharam, akan timbul pula bulan Safar. 

Jadi awaslah semua kakitangan KHTP, dalam sebulan ni, jangan lah jadi seperti kakitangan di bawah ni yg telah diberikan ‘email warning’ oleh THAMS pada 2009 seperti dibawah:


From: Annuar Mohd Saffar <annuar62@gmail.com>
Date: Wed, Apr 22, 2009 at 7:51 AM
Subject: Weekly Report
To: Nor Salman <salman@khtp.com.my>
Cc: Muhamad Sobri Osman <sobri@khtp.com.my>, Norizan Dollah
<norizandollah@khtp.com.my>


Assalamualaikum wrt.

Dear Salman,

I have noticed that you have NEVER submitted the weekly report to me. Please be reminded that this is an instruction fron the President himself.

You are required to submit any good news, bad news and trends, every Monday morning.  All head of departments have been prompt in their weekly submission.

The first reminder was send to you on 17 March 2009.

This is my SECOND REMINDER to you.

Regards,

TH Annuar Mohd Saffar


Diikuti dgn email berikut:


Dear Salman,

I do not feel it is "fair" for your to suggest (or instruct) Patrick Teh, the PR Manager, to come up with the Agenda.  The matter on Human Capital has been entrusted to you for the past several years (since Dato AST's time).

I suggest you STOP pointing fingers at others, to shoulder your responsibilities.  You have been doing so (pointing fingers at others) at your own whims and fancies.  There has been several complaints on your (this particular) behavior, from both KTPC and KTMSB staff.

I wish to inform you too that KITA President has raised matter with regards to your absenteeism (at several KITA HR Meetings), recently (KITA Dialogue) in the presence of YB Dato Amiruddin Hamzah, KTPC Chairman.  This is not good for KTPC's image.  I suggest that you better take the KITA HR meetings seriously, from now on.

Thank you.

Regards,

TH Annuar Mohd Saffar
VP IDR




From:  Annuar Mohd Saffar [annuar62@gmail.com]
Sent:     Wed 19/08/2009 12:37
To:        Nor Salman
Cc:         Norizan Dollah; Muhamad Sobri Osman
Subject:  Sharing of (WEEKLY) CALENDAR.. Third and Last Reminder!

Dear Salman,

I wish to express DISAPPOINTMENT that you have yet to "share" your Calender with me,  in spite of my reminders since April 22.  That was four (4) months ago.

I do not accept the "excuse" that you do not know how to handle CALENDAR.  Wan Naim can teach you.  Furthermore, you are an IT instructor.  Even I myself do not need a formal training on how to operate CALENDAR.   So, this is NOT an acceptable excuse.

My only worry is that you do not have sufficient (or any) activities or appointment to report.  This too is not acceptable.

This is my last (Third) reminder to you.

If you do not share your calendar by Friday 21 August, I will be left with no choice but to issue you a SHOW CAUSE LETTER.

Thank you.

Regards,

THAMS


Ini juga adalah salah satu kisah keangkuhan Tn Hj AMS yg pada tahun 2009 dalam pemerintahan PAS telah pandai mengeluarkan email warning kpd staff, dan juga mengugut staf utk memberi surat tunjuk sebab (show cause letter), yg memang telah menjadi trend setelah kemasukan PAS & Tuan Hj Sobri, Presiden. 

Mintak maap THAMS, aku cilok email hang..... Hang kena pekemas IT hang tu..... Jgn dok menunding jari la pulak..... Punya la tak harap sampai terpaksa guna gmail commuicate dgn staff.....

21 comments:

Anonymous said...

cayalah gmail pun boleh cilok!!!
lepas ni nak guna email mana pulak THAMS?
tu belum keluar lagi cerita akaun hang kat HSBC Singapore tu dalam gmail tu

Anonymous said...

good news & bad news kena submit kepada Presiden? Apa tu Encik Salman? ada apa yg kena repot sampai kena tulis berita baik dan berita buruk? Memang lawak la kes ni. Ye la zaman dah moden, mana ada nak keluar show cause & surat amaran dlm bentuk surat dah, hanya guna email sahaja. Lepas ni adala pulak staf kena SMS amaran pulak kot. Lagi satu memang pelik la ada pulak staf yg mcm THAMS ni guna gmail utk urusan rasmi sykt, boleh ka Tn Hj Sobery? Takkan hang biaq saja kot? atau hang takut kat org yg nama dia Tn Hj Anuar Safar tu?

Anonymous said...

si mamat AMS ni memang tak layak nak jadik CEO kat situ, keja hanya lobi sahaja, setahun keja, hanya ada sebukan sahaja d opis, lafi 11 bulan pi oversea, mcm2 dia reka lawatan pi tengok mesin la, pameran la, bagi ceramah la dll, bila mana yg dia buat keja ni? Malu la sikit kat org, jgn pandai bodek org atas spt amirudin tu. Apa pun Encik Salman steady la, jgn takut sama ini org, kasi lawan habis2

Anonymous said...

minta kerjasama pihak sprm untuk buat pemeriksaan ke atas akaun si anu ni spt mana yg diketahui dia ada simpanan di singapore.dah tu pulak kerap sangat ke luar negara lepas tu mesti singgah singapore.ada apa2 deal ke?

Anonymous said...

duit dia ni melebihi rm10juta hasil pow duit beli mesin sejak dari TPM lagi dah sambung kat KHTP la ni, dah kaya dah
sumber:marif ilip

Anonymous said...

MARIF-ILIP (MALAYSIA) SDN. BHD.
Address: 19-1, Jalan Ss 15/8B, Subang Jaya, Selangor, 47500
Phone number: +60 (0)3 5637-5199
ENCIK SAIFUL
ada info si mamat safar ni semasa di TPM

Anonymous said...

ams adalah mat pau duit yg famous

Anonymous said...

kalau nak tau anuar safar ni ada persamaan dengan anwar ibrahim iaitu kekayaan atau harta mereka sebenarnya ada di luar negara dan kagi satu perbezaan ialah anuar safar pakai jam rolex 3k, anuar ibrahim pulak pakai jam omega 20k

Anonymous said...

mintak maaf, aku nak tanya sikit TPM ni apa menatang ni? timbalan perdana menteri ka?

Anonymous said...

TPM is Technology Park Malaysia, Bukit Jalil, KL. This AMS used to be the Vice President there. Now also he is VP again, he has been VP for donkey years, so e is itching to get a CEO post, but nobody in the world seems to want to appoint him, except now he sees that he has a chance in KPTC, with HJ resigning due to contesting in next GE

Anonymous said...

kalau nak ikut dulu dia petronas, dah lebih 20 thn dah jadi GM/VP, tak boleh naik dah, org pun tau dia ni mmg pandai cakap serupa anuar brahim jugak, tapi keja tak lah tegha mana pon, biasa saja, mcm tu la org cakap pandai, kerja kureng, org kurang cakap banyak buat kerja.
Apa pun nasib hang la Salman, dok kena dgn dia ni, nk buat mcm mana, sabar je lah

Anonymous said...

apa-apalah shukuq

DKS said...

Cian.....nya..... Shukuq jugak dapat nama.

Anonymous said...

jelesnya aku, how's your trip from KL. Cuti panjang lagi. Have a nice weekend.

Anonymous said...

depa ni dok main boh tembak2 & teka teki; ni yg syok ni, semua dah gelabah HJ2 ni, releks la PRU13 postpone kot, ada masa lagi nak plan exit utk HJ & kemaskan CV & resume masing2 sblm kena tendang dari KTPC & dihalau seperti anjing2

Anonymous said...

AMS jgn susah hati & relax, kes hg nnt sprm nak mai ktpc dah, harap sabaq sat kpd semua

Anonymous said...

ingat anuar hang buat naya kat byk org dah, nnt akn tiba turn hang pulak, the sky is not always blue; sometimes it is black

Anonymous said...

NASIB BAIK LA BULAN SAFAR DAH NAK HABIS; AMIN!

Anonymous said...

geng guna bomoh siam etc adalah hj pak AdaWANG (kain kunin kt blakang kerusi) & hj fitri & spouse. Sehingga snaggup guna bomoh nak siasat sapa yg dok buat blog & tulih semua nii, sebijik mcm style anuar ibrahim, bomoh dari dulu hingga sekarang

Anonymous said...

aku dapat tahu hampa pernah pedajai orang guna bomoh siam. family depa dekat-dekat taman selasih tahu hampa-hampa semua punya keja. mandi bunga konon.

Orang tak nampak. Tuhan nampak.

Anonymous said...

LEGAA AKU, BULAN SAFAR DAH HABIH DAHHHH!

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Anda mencari PEKRJAAN.....?

back to top