Posts Terkini

Thursday, September 05, 2013

Setem RM15,000.00 Hilang di KHTP.....?

Antara hasil peninggalan PAS di KHTP terdapatnya satu kes penipuan yg amat mengejutkan iaitu kes staf mencuri duit yg sepatutnya diperuntukkan utk beli setem dari pejabat pos dlm anggaran RM15k.

Ini telah dilakukan oleh seorang kakitangan KHTP yg dinaikkan pangkat oleh PAS utk mengurus 'purchasing' ketika tu. Kes ni hanya disedari sebelum raya yg lepas dan telah disiasat.

Kes ni adalah DI yg pertama utk "Anuar Safar Caretaker (ASC)".

Malangnya disebabkan kakitangan terbabit adalah kawan rapat kpd salah seorang kroni ASC, hukuman kerana sapu duit syarikat hanyalah gantung selama dua minggu saja, sedangkan sepatutnya kakitangan ni dibuang kerja kerana terbukti bersalah dan jumlah kehilangan wang syarikat tu adalah banyak dan dibuat secara berterusan selama lebihkurang 2 tahun.

Orang yg mempromote kakitangan ni tak lain dan tak bukan iaitu Hj Awang Hashim, bekas VP Kewangan KHTP.

Sekarang khabarnya Hj Awang telah diambil bekerja sebagai GM oleh Selangor Science Park kerana bakatnya yang terserlah di KHTP meligan geran Federal Govt.

17 comments:

Anonymous said...

Citer apa plak ni....tak kan setem pun nak sapu kut

Anonymous said...

org kecik sapu stem, org besaq pas sapu projek, sama2 sapu la kawan. Jgn tak tau pulak masa pas pun i scratch yr back u scratch my back. Depa dgn geng depa sama2 tau, hanya bila dah keluaq baru la ada cerita sapu menyapu ni terbongkar. Tapi la ni masa jamuan raya khtp/ktpc ni semua nay dah pakai baju raya warna biru. YES BLUES IS BACK AT KTPC, SEMUA DAH LETAK BENDERA BN ATAS MEJA DEPA

dks said...

JJ pun letak sama kaaaaa.....?

Anonymous said...

JJ & Alfa kembali BN dah, Tn Hj AMS pun dah buang title Tn Hj. Tn Hj Fithri pun dah tak pakai title Tn Hj. Kepiah lebai letak kat tepi dah. Semua dok target nak sapu projek kompleks Sukan KHTP yg difund oleh koridor utara. terkini yg Geng skrg ialah NSMN,AMS & KFO. Dengar khabar laili pun dah tolong booking dua bungalow lot d kulim golf kat YB, betul ker?

Anonymous said...

Assalam, saya seorang kakitangan di SSP di bawah HR/Sumber Manusia. Saya ingin mengesahkan bahawa tiada orang bernama Hj Awang di sini. Malah tiada rekod beliau menghantar permohonan untuk bekerja di sini sehingga sekarang. Saya mengesyorkan agar beliau janganlah cuba menipu untuk menjaga status beliau. Mungkin juga beliau sedang berehat di rumah sekarang.
Sekian, terima kasih.

Anonymous said...

Banyak lagi yang depa buat silap..... takat kes stem tu perkara kecik... kes yang besaq adalah virus hasut menghasut masih berleluasa dalam ktpc ni... aku pon dah benci tengok sistem puak-puak yang wujud sekian lama didalam ktpc... kesian kat pak turut sentiasa tunggu berita kedatangan ceo baru... kes rasuah pulak dah jadi biasa la didalam ktpc... aku harap dato paduka mukris MB Kedah dapat setel masalah pelesit yang menjadi virus didalam ktpc...

Anonymous said...

pelesit2 ktpc semua dah cium tangan YB setel la setakat la ni. Harap2 tu ada perubahan yg dijanjikan oleh YAB DPMM

Anonymous said...

Perubahan yang besaq dah siap... kepala dah siap dalam ops cantas sekarang masa mencuci karat lama yang menjadi virus didalam ktpc... yang dok buat kacau tukang send email pon termasuk didalam pogram ops tonyoh dan cuci nanti.... senarai nama yang dok buat cacamarba dah ada harap sabaq sat... kita tak kira hang umno barisan atau PR... kalau hampa buat toya dalam ktpc kita akan tonyoh keluaq jugak....

Anonymous said...

Mat kepit ni tunggu hari jaa nk terkepit.sabrina kekasih lama ni aku dpt tau dr org kata dia ni anak didik mat kepit yg paling d sayangi mat kepit.patutla pulun sakan kompleks sukan tu.takpa nnt aku try report sprm suruh depa mai check sat kat ktpc nii.awat semua kontraktor semuannya 15kontraktor si sabrina ni.siap wat tertutup plak.kenapa tak dibuka.hang encik zulkefli ahmad kalau hang pun bersekongkol jgak dgn sabrina dgn dgn hang nnt kami terajang keluaq ktpc.mcm siyei.puih

Anonymous said...

Apa pilih2 ni....bukak aje kan senang.. kurang kontroversi....kata nak telus.....MB mana? Jgn nanti org kata cakap tak serupa bikin....kata nak hapus rasuah

Anonymous said...

Piiiiirahhhhhhh org umno mmg mcm tu..

Anonymous said...

esok isnin 30hb sep tender briefing kompleks sukan kt hitech... jom pakat tengok muka kroni2 sabrina aka mukhriz... depa mai jauh nu... melaka la johor la...

Anonymous said...

Sep 28, 2013, 4:23:00 PM gua sokong sama lu punya comment ma..... jangan kira kawan baik ka kawan tak baik ka... kalau bikin taik itu dalam ktpc kita kasi telajang lamai-lamai la haaa.... itu bumbung khtp business centre pon sudah mai kontraktor bikin... gua pon taktau lo itu tender buka bila... kalau gua tau itu tender bikin repair bumbung buka boleh la gua pi rasuah sikit mana tau itu tender gua boleh dapat..... haiya... leng leng ma... cali makan....

Anonymous said...

Mana boleh bukak susah mau cali mkn maa. Itu repair bumbung punya kerja pun tarak bukak pilih ikut suka saje. Dengar cite kulim hitech akan ada projek besar..buat masjid rm200juta.bilaa nak bukak tendder takkan pilih2 juga...tak telus lerrr

Anonymous said...

Haiyaaa.... buat masjid ka takpa la... itu semua projek olang melayu punya.... rm200 juta banyak wooooo.... ini projek besaq woooo... kotrektor mesti ada makup persen woooo.... itu rekemen punya olang pon mesti makan besaq jugak wooooo.... haiya ini macam boleh beli rumah banglow sana kulim golf woooooo....

Anonymous said...

Takkan itu projek masjid pun mahu rasuah mkn komisen....tak takut ke

Anonymous said...

Dok juai ayaq lioq tang mana pulak haji miang sorang tu

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Anda mencari PEKRJAAN.....?

back to top