Posts Terkini

Friday, June 29, 2012

Senarai Organisasi Baru KTPC.

KTPC BOARD OF DIRECTOR
Dato' Jalilah kekal, Gobala out, Dato' Bedul asuk and Dato' Noha juga asuk... 

1.       YB Dato’ Ir. Amiruddin bin Hamzah
2.       Datuk Wira Jalilah binti Baba
3.       Mohd Yusoff bin Sulaiman
4.       Dato’ Noharuddin bin Nordin
5.       Hj. Muhamad Sobri bin Osman
6.       Dato’ Abdul Rahman bin Ibrahim
7.       Hj. Abd. Harith bin Idris
8.       Hj. Rodzi bin Lebai Karim
9.       Dato’ Za’ba bin Che Rus
10.    YB Dato’ Johari bin Abdul



KTPC SENIOR MANAGEMENT
Anuat Safar kaut untung lagi la hang..... Dikabarkan hang juga terlibat dgn 30b tu.....?

1.       Hj. Muhamad Sobri bin Osman
2.       Hj. Awang bin Hashim
3.       Hj. Khairul Fithri bin Osman
4.       Zulkefli bin Ahmad
5.       Hj. Annuar bin Mohd Saffar



KTPC SUBSIDIARIES 
Team of husband and wife (Hj Fitri & Hjh Laily) aka AHCM (aku hanya cari makan) dgn PAS.

1.       Hjh Norlaily binti Mat Sharif
·      Assistant Manager (KTPC Resort Development Berhad).
2.       Mohd Bakry bin Abu Kassim
·      CEO (Kulim Golf & Country Resort Sdn Bhd).
3.       Hj. Omar bin Othman
·      CEO (KTPC Technologies Sdn Bhd (Dulu dikenali sebagai Kulim Technology Management Sdn Bhd)).
4.       Azhar bin Abdul Hadi
·      Project Manager (KTPC Construction Sdn Bhd).
5.       Hj. Aminudin bin Shuib
·      CEO (Kedah BioResources Corporation Sdn Bhd).
6.       Hj. Yusrin Zakri bin Adnan
·      CEO (Kedah Information Technologies Sdn Bhd).



PS...
Please note that actually nama Hj Yusrin Adnan kena reject dgn Wisma Darul Aman. Entah lagu mana boleh masuk juga pun tak tau. Pasai kaum kerabat Ustat Jijan la tu..... Jgn tanya Ustat Jijan..... dia tak tau punya.....

9 comments:

Anonymous said...

wahh jo bedul jd pengarah ktpc, hebat tu, nanti boleh bantu HJ2 bawak masuk FDI dari thailand ke KHTP

Anonymous said...

first time dlm sejarah ada 2 org MIDA, satu bekas KP, satu KP, lagi satu first time exco jadi chairman, selalunya MB yg jadi Chairman, puak PAS ni mentang2 dapat lubuk mas, habih depa balun clear, tak bagi peluang langsung

Anonymous said...

Yusrin tu KJ versi PAS Kedah

Anonymous said...

kesian kat gobala, tak leh nak main golf free dah

Anonymous said...

semua BoD yg atas tu bukanlah org yg bole bawa mai FDI pun kecuali yg dari MIDA jer. Yg lain cuma dtg ambik elaun mtg & makan kuih & tea tarik la kot. Funding semua Federal Govt bagi apa nak risau. Bila ada FDI masuk KHTP, dan2 HJ SOBRI ngaku ni semua keja aku la. Apa nak susah, macam dulu ada HJ Yusrin kata beruk pun leh juai tanah kat KHTP

Anonymous said...

saja la satu komen off topic; hangpa inagtkan Anwar Ibrahim, masa dia kena siasat pasai Saiful, pi bawak doktor dari Jerman, kata dia sakit belakang. Tapi dia punya trip pi oversea yg mengalahkan PM, sapa pun tak tanya kat dia mcm ni; Dato Seri kalau sakit belakang ni boleh ka travel kerap2 pi overseas, tak sakit pulak nooo? amacam ada tak reporter yg brani tanya mcm tu, stakat ni aku tak pernah dengar soalan ni diajukan lagi

Anonymous said...

FDI ni baru atau lama, expansion & yg baru semua benda kerja MIDA dari dulu sampai la ni, sbb tu BN/UMNO Kedah dulu pun tak pernah nak dabik dada kata FDI tu semua Krjn Negeri yg tarik, cuma buat unjuran dalam Pelan Tindakan Kedah Maju & mintak geran pembangunan dari Kerajaan Pusat. PAS Kedah & Hj Sobri skrg riak & bangga tak tentu hala kata tahun 2011, depa yg tarik pelaburan mai, sedangkan yg pi Jepun 3 kali jumpa MIDA & Panasonic ialah Dato Reza & NCIA & full team dia

Anonymous said...

apasal hjh laily & att hadi cuma AM shj? yg lain pi boh CEO, gila ka apa hang hj sobre, jauh sangat, samada hang letak semua CEO atau semua GM atau VP sahaja, jgn beza-bezakan pangkat dlm anak syarikat tu. Pa kata HR Mgr kita Puan ND? Tukar jgn tak tukar

Anonymous said...

apa yg berlaku di KUIN sebenarnya telah berlaku di Kulim Technology Management anak syarikat KTPC dah lama dah, ramai org report sebab ini keja anuar safar, tapi tak tau la sama ada la ni dia dok buat lagi kerja ni. Dulu depa potong gaji utk bayaran personal loan bank rakyat tapi tak hantar kat bank rakyat, sampai staf kena surat warning dari bank rakyat. Boleh pi check kalu2 ada lagi praktis ni. Mungkin dak dah kot, sbb anuar pun dah title hj la ni THAMS gelaran dia la ni. La ni depa puji dia baguih. Ada memba KTPC dulu yg tak keluaq lunch pun tetiba THAMS ajak, terus pulak pi lunch!. HERAN2

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Mantan Perdana Menteri Malaysia

Anda mencari PEKRJAAN.....?

back to top